امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق مواد كاربرد انرژی اتمی و انرژی اتمی در كشاورزی

تحقیق مواد كاربرد انرژی اتمی و انرژی اتمی در كشاورزی دسته: علوم انسانی
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 23 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 26

تحقیق مواد كاربرد انرژی اتمی و انرژی اتمی در كشاورزی

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

تحقیق مواد كاربرد انرژی اتمی و انرژی اتمی در كشاورزی در 26 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

پیشگفتار

سپاس بی‌كران بر خداوند بزرگ كه گوهر شب چراغ عقل و دانش را بنوع بشر ارزانی داشت تا به كمك آن تاریكی مجهولات و مرموزات جهان خلقت را روشن نماید. با دیده‌ی تیزبین خود آن‌ها را مو شكافی كند و از درون ذره پرتو آفتاب عظمت خویش را بر جهان افكند. بشر به نیروی شگرف دانش بشری روزی پس از دیگری صفحه‌ای از كتاب اسرار آفرینش را گشود و یكی از مسائل بغرنج دنیای خاكی را حل نمود. تا جائیكه سینه‌ی زمین را شرحه گردانید و قلب ذره را بشكاف و دنیای را از نور آن روشن گردانید.

به قول ابن سینا «دل هر ذره را كه بشكافی آفتابیش در نهان بینی»

از دید زمان انسان در جست‌جوی انرژی و فشاری بود كه بتواند با آن سفینه‌های فضایی را به اعماق كهشكان و آسمان‌ها بفرستد و به سیر و جست‌و جوی اسرار عالم هستی بپردازد تا از سر گزافه‌گویی‌ها در این باره خلاص شود كشتی‌ها و هواپیمایی بسازد كه سالها بدون نیاز به سوخت گیری مجدد در دریاها و آسمانها سفر كنند.

در كشورهای پیشرفته بین توانایی و قدرت فاصله‌ای وجود ندارد وقتی بین توانایی و قدرت فاصله‌ای وجود ندارد وقتی توانایی انجام كاری بوجود آید. مسلماً آن كار تحقق می‌پذیرد و انجام شدنی انجام می‌گیرد.

ولی در كشورهای عقب مانده بین این دو مرحله راهی بس دور و فاصله‌ای بس زیاد و گاهی نابیهوده نیست. توانایی نیز معمولاً از مرحله حرف و سخن و شعار تجاوز نمی‌كند و پس ماجرا با صلح و صفا سفله می‌یابد.

آنگاه زمانی می‌رسد كه قصگو در میان داستان درمی‌ماند و عیبها و كمبودها و عقب ماندگیها از پرده راز بیرون می‌یافتند و ادعایی مدعیان نقش پرآب می‌گردد. فریاد و فغان به عادت معهود از همه‌جا بلند می‌شود و به نسبت دیرین حكیم باشی را دراز می‌كنند و امپریالیسم و صهیونیسم و كمونیست و بالاخره همه‌ی ایسم‌های فرهنگستان را مسئول نارسائیها و عقب‌ماندگیها می‌شمارند. نمی‌دانند یا نمی‌خواهند برانند و یا نمی‌گذارند بدانند كه همه‌ی ایسم‌های مهلك حفظ در كشورهای خود قدرت نشو دارند كه پذیرای آنها باشد.

مقدمه

تاریخ تمدن انسان از اولین روز پیدایش حیات بر روی زمین، از مرحله‌ی غارنشینی تا دوره‌ی زندگی ماشینی، همیشه با اندیشه‌ها و دست آوردهای فكری و تجربی نوینی همراه بوه است. دانشمندان به این نتیجه رسیدند كه تمام مواد و اجسام موجود در جهان از هر نوع، از میلیون نقاط‌ریزی تشكلی شده‌اند كه مثل گروه شلوغی از زنبورها كه به دور شیرینی و وزوز می‌كنند در حال جنبش و پرش هستند. دانشمندان این نقاط ریز را «مولكول» نام نهادند. سرعت نوسان مولكولها با دمای آنها نسبت مستقیم دارد. و در مرحله‌ای كه دمای جسم به صفر مطلق (273- درجه سانتی‌گراد) میل كند لرزش مولكولها نیز به صفر نزدیك خواهد شد.

كوچكترین قسمت تشكیل دهنده‌ی مواد، مولكولها نیستند بلكه خود مولكولها نیز از بخش‌های ریزی تشكیل یافته و آنها را اتم نام نهادند و خود اتم‌ها از ذرات ریزی تشكیل یافته‌اند و قابل شكستن و خرد كرن می‌باشند. و ذرات تشكیل دهنده‌ی اتم‌ها به نامهای پروتون، نوترون و الكترون خلاصه می‌شوند. دانشمندان به دنبال تحقیقات و مطالعات زیاد دریافتند كه از اتم‌های بعضی عناصر مانند رادیوم و اورانیوم ذرات و اشعه‌ی نامرئی پرتاب می‌شوند. آنها چنین عناصری را رادیواكتیو نام نهادند. تابش اشعه از این عناصر به علت شكستن هسته‌ی آنها بود. این پدیده در اتمهایی كه وزن بیشتری دارند اتفاق می‌افتد و به آنها اتم‌های شكننده می‌گویند. شكستن اتمها و پرتاب ذرات و تابش اشعه از درون آنها نوعی آزادسازی انرژی به شمار می‌رود كه به آن شكافت اتمی گویند. روشی برای آزادسازی انرژی اتمی وجود دارد كه روش همجوشی خوانده می‌شود. در این روش كه میزان انرژی آزاد شده تقریباً هشت برابر روش شكافت اتمی است.. هسته و تریوم (هیدروژن سنگین) كه دارای انوترون و اپروتون است با تریتیوم (هیدروژن فوق سنگین) كه دارای 2 نوترون و اپروتون است جوش می‌خورند و در نتیجه‌ی این همجوشی هسته‌ی هلیوم كه دارای 2 نوترون است به وجود آمده و یكی از نوترونها نیز آزاد می‌شود و انرژی اتمی نیز حاصل می‌گرد. ساختمان بمب‌های هیدروژنی كه به مراتب قوی‌تر از بمب‌های اتمی به كار رفته در جنگ دوم هستند بر این مكانیزم پایه‌ریزی شده‌اند. بعد از كشف انرژی اتمی و شناخته شدن قرت و كارائی آن، لازم گردید برای استفاده از آن در جهت سازندگی و نه تخریب، این انرژی به صورت كنترل شده آزاد شود و دانشمندان در این راه تلاش‌های زیادی كردند و بالاخره موفق به ساختن راكتور اتمی شدند. راكتور اتمی در واقع به مجموعه سیستمی گفته می‌شود كه عمل شكافت هسته‌ای در آن اتفاق می‌افتد كار عمده‌ی راكتور اتمی فقط این نیست كه شكافت در آن انجام‌پذیرد بلكه كار مهم دیگری نیز انجام می‌دهد و آن ساختن اتم‌های تازه است كه به آن اتم‌های فعال گویند.

انـرژی اتمـی در ایـران و جهـان

تاریخچه

استفاده از انرژی هسته‌ای به مقیاس زیاد بین سال‌های 1939 تا 1945 میلادی در ایالات متحده آمریكا انجام شد این امر زیر فشار جنگ جهانی دوم به صورت نتیجه تلاش‌های مشترك تعداد زیادی از دانشمندان و مهندسان صورت گرفت. دست‌اندركارانی كه در ایالات متحده به این كار اشتغال داشتند. آمریكایی، بریتانیایی و پناهندگان اروپایی كشورهایی بودند كه زیر سلطه فاشیسم قرار داشتند تلاش آنان این بود كه قبل از آلمانیها به یك سلاح هسته‌ای دست پیدا كنند. این صلاح هسته‌ای همان بمب اتمی بود.

آژانس

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نهادی مستقل است كه در سال 1975 برای ترویج استفاده صلح‌آمیز و جلوگیری از استفاده نظامی از انرژی اتمی تامین شد.

پیشنهاد تاسیس این سازمان این سازمان را *****روایت‌آمیز نهاور رئیس جمهور آمریكا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد (كه به سخن‌رانی اتم برای صلح معروف شد) در سال 1953 مطرح كرد. آژانس و دبیر كل آن محمد البردائی در سال 2005 مشتركا برنده جایزه صلح نوبل شد.

و...

فهرست مطالب :

پیشگفتار.....................................................................................................................

مقدمه................................................................................................................

تعریف انرژی اتمی و موارد كاربرد آن............................................................

انرژی اتمی در كشاورزی................................................................................

اتم در خدمت صلح ..........................................................................................

رادیو ایزوتوپ در خدمت دفع آفات..................................................................

جنگ اتمی و پرتوافنكنی علیه حشرات و مبارزه با آفات انباری و ریشه‌كن كردن آنها

اثرات بیولوژیكی تشعشعات اتمی روی گیاهان.................................................

انرژی اتمی در خدمت مواد غذایی....................................................................

اثرات تشعشات اتمی روی مواد غذایی.............................................................

طرق مختلف نگهداری مواد غذایی تولید تشعشات رادیواكتیو..........................

نتیجه.................................................................................................................

منابع و مآخذ

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق مواد كاربرد انرژی اتمی و انرژی اتمی در كشاورزی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر